ADS
ADS
ADS
Bătaie între șapte tineri, pe o stradă din municipiul Botoșani. Au intervenit jandarmii și polițiștii
12/02/2024 17:06 in STIRI

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un jandarm care executa misiunea de pază și protecție instituțională la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, de pe strada Maxim Gorki, a intervenit pentru aplanarea unui conflict izbucnit brusc între șapte tineri. Doar unul dintre aceștia era major, în timp ce cel mai tânăr avea doar 14 ani, a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al IJJ Botoșani.

Jandarmul a solicitat sprijinul unui echipaj de ordine publică aflat în patrulare pe raza municipiului Botoșani, pentru a lămuri cauzele incidentului și pentru a lua măsurile legale necesare.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au stabilit că altercația a fost spontană, iar discuțiile în contradictoriu între cele două grupuri au condus la agresiune reciprocă.

"Ca o coincidență, o parte dintre tineri fuseseră legitimați anterior producerii conflictului, pe Bulevardul George Enescu, moment în care li s-a atras atenția asupra respectării normelor de conviețuire socială și implicațiilor legale ale încălcării acestora. Actele de sesizare a organelor de urmărire penală întocmite de jandarmi sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încăierare vor fi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea continuării cercetărilor. Aducem la cunoștința cetățenilor că, conform prevederilor art. 198 din Codul Penal, participarea la o încăierare se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, cu precizarea că nu se pedepsește cel care a fost prins în încăierare împotriva voinței sale sau care a încercat să-i despartă pe alții. De asemenea, recomandăm părinților și tutorilor legali ai minorilor să nu le permită acestora să circule la ore târzii, pentru a fi evitate astfel de evenimente nedorite, care pot avea urmări legale ce le pot afecta viitorul", a declarat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean.

 

COMMENTS