Botoșăneanul care a obținut Golden Buzz la Românii au talent! A desenat pe străzi, iar acum expune în galerii de artă din Berlin și Paris
10/02/2024 13:42 in STIRI

Emanuel Barica este un artist stradal în Berlin, specializat în animație, în vârstă de 29 de ani, care aduce bucurie oamenilor din diverse zone ale capitalei Germaniei. Originar dintr-o familie de etnie romă, au locuit cu toții în București într-o vilă, dar când Emanuel avea 4 ani, tatăl lor a pierdut casa la barbut. Fiind 5 frați, au venit cu toții în Botoșani pentru că nu mai aveau unde să locuiască și s-au mutat la bunici.

La vârsta de 5 ani, Emanuel a fugit de acasă și a locuit 6 luni pe străzile din București. Dormea prin metrouri, dar a fost găsit de poliție și adus înapoi la familia lui. Pentru a-și câștiga existența, mama lui vindea fructe și legume și lucra ca menajeră. Emanuel a ajuns în Germania și a început să deseneze pe stradă. De la artist stradal, a ajuns să-și expună lucrările în galeriile de artă din Berlin, Paris sau Linz.

"Fiecare lucrare a mea este ca un dans al vieții. Parcă vreau să îmbrățișez arta pentru că mi-a fost aproape în tot timpul ăsta. M-a ținut ferit de toate lucrurile rele și primejdioase. Mi-a fost și prietenă, și iubită, și mamă, și tată. Și cu arta am adus oamenii aproape de mine", a povestit Emanuel Barica.

"Ce o să fac acum pe scenă se numește desen intuitiv și vreau să vă arăt", a spus Emanuel înainte de momentul său de pe scena talentelor. Jurații au fost uluiți de rezultatul final.

"A făcut break dance pe hârtie. Nu am văzut în viața mea așa ceva!", a spus Smiley, din culise.

"E din altă lume", a completat Pavel Bartoș.

"Emanuel, aș vrea să știi că desenul tău a prins viață cred că de la primele linii. Iar ceea ce am văzut aici este exact neașteptatul după care tânjesc de fiecare dată când vin într-un nou sezon Românii au talent. Iar tu aici ai venit și ai pus în aceeași ecuație: viață, poveste, desen, suferință, dragoste, mii de chipuri… ai fost dirijorul acestui moment și în același timp orchestra întreagă. Dacă ăsta nu e un moment fenomen, atunci nu știu ce mai e… Pentru mine este fără doar și poate momentul fenomen al acestui sezon, iar tu reprezinți pentru mine un fenomen", a spus Andi Moisescu, după care a apăsat Golden Buzz-ul.

"Mihai Bobonete: „Tu poți să câștigi Românii au talent!".

 

COMMENTS