Caz șocant la un liceu din Botoșani! Un elev este acuzat că le cere taxă de protecție colegilor
10/02/2024 12:51 in STIRI

Un elev este acuzat că le cere taxă de protecție colegilor din echipa de handbal. Băiatul nu are mai mult de 14 ani și studiază la Liceul cu Program Sportiv, dar, spun părinții, este un copil pus pe rele. Fiindcă fumează, acesta le-ar fi cerut bani de țigări elevilor prin școală în mai multe rânduri. Mai mult decât atât, anul trecut i-a cerut taxă de protecție unui coleg din echipă.

„I s-a cerut taxă de protecție de către un alt copil din școală, coleg în echipa de handbal. Bineînțeles, nu a acceptat să dea acea taxă de protecție, i s-a dat una după cap”, ne-a mărturisit mama băiatului de 13 ani.

La vremea respectivă, femeia a primit o confirmare fermă din partea conducerii unității de învățământ că se vor lua măsuri. Mama spune că săptămâna aceasta adolescentul de 14 ani a fost văzut de alți patru colegi cerând taxă de protecție de 20 de lei unui alt băiat.

„Băiatul meu s-a numărat printre martori. A doua zi, disperat, la pauză, mă sună copilul că el nu se mai poate duce la fizioterapie că a fost amenințat cu moartea”, a declarat mama băiatului, disperată că nu se iau măsuri împotriva adolescentului.

După ce recurge la astfel de gesturi, adolescentul își cere scuze, dar femeia spune că cel mai probabil băiatul are nevoie de consiliere aprofundată din cauza comportamentului său și că cel mai sigur ar fi nevoie de intervenția poliției.

„Mă sună copilul când eram la serviciu, plângând, că mama e urgent! Zic ce s-a întâmplat? Mama, eu nu mai pot să mă duc la fizioterapie pentru că un prieten de-al lui (n.r. adolescentul acuzat de părinți) a zis să vii după mine cu sicriu că el mă omoară pentru că a declarat ce a văzut”, a mărturisit femeia.

 

 

COMMENTS