ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 9 februarie 2024
09/02/2024 09:19 in STIRI

Vineri ne așteaptă încă o zi cu temperaturi anormal de calde pentru luna februarie. Maximele termice vor porni de la 10 grade în Maramureș și în estul Transilvaniei, atingând apoi 20 de grade în Muntenia și în Dobrogea. Predomină vremea frumoasă, iar doar în nord și nord-vest mai sunt prognozate câteva ploi.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem soare, vreme bună și temperaturi foarte plăcute, în jur de 18 grade Celsius. Norii apar destul de rar și vântul nu se simte prea mult.

În Bucovina, astăzi se anunță înnorări și ploi mai consistente în zonele de munte. În restul Moldovei, avem o zi foarte frumoasă, cu soare, câțiva nori și temperaturi cu 9-10 grade peste cele de ieri. Vântul prinde putere în zonele înalte din Orientali.

La Botoșani, cerul va fi acoperit pe tot parcursul zilei, iar vântul va sufla slab dinspre sud-vest. Maximele termice vor atinge 15-16 grade Celsius, iar după lăsarea nopții, temperaturile vor scădea la 5 grade Celsius.

Și la munte se anunță vreme caldă. Înnorările persistă în nordul Orientalilor, unde va ploua din când în când. În rest, predomină vremea frumoasă, iar vântul prinde putere la altitudini mari, în Carpații Orientali și în Munții Apuseni, unde vor fi rafale de 80...100 km/h.

 

COMMENTS