ADS
ADS
ADS
Simulare Bacalaureat 2024. Calendarul probelor scrise pentru elevii de liceu
08/02/2024 19:10 in STIRI

Elevii din clasele terminale ale învățământului liceal se pregătesc să susțină probele scrise pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024 în luna martie, conform calendarului publicat de Ministerul Educației.

Simulările naționale pentru Bacalaureatul din 2024 sunt programate pentru luna martie și vor implica elevii din clasele a XII-a și a XIII-a, atât din învățământul seral, cât și din cel cu frecvență redusă.

Disciplinele la care se vor organiza simulările probelor scrise includ limba și literatura română, limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele și profilurile, matematica, istoria, fizica, chimia, biologia, informatica, geografia, logica, argumentarea și comunicarea, psihologia, economia, sociologia și filosofia, conform prevederilor din Ordinul nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Notele obținute în cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024 nu vor fi consemnate în catalog, ci vor fi discutate împreună cu profesorii pentru evaluarea nivelului de pregătire al elevilor pentru examenul final din vară.

Cu toate acestea, la cererea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Rezultatele obținute de elevi la simularea probelor scrise ale Bacalaureatului vor fi comunicate anonimizat, utilizând coduri individuale în locul numelui și prenumelui, conform procedurilor stabilite.

Procedura de desfășurare a probelor scrise pentru simularea Bacalaureatului 2024 implică începerea examenelor la ora 09:00, cu accesul elevilor în sală până la ora 08:30.

Calendarul probelor este următorul:

  • 4 martie 2024: Proba E) a) – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – Proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – Proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor

Astfel, rezultatele obținute de elevi la probele scrise ale simulării examenului de Bacalaureat 2024 vor fi comunicate la data de 15 martie 2024, potrivit Antena 3 CNN.

 

 

COMMENTS