Un tânăr din Botoșani va reprezenta România la Olimpiada Culinară de la Stuttgart. Este vorba despre absolventul Școlii Profesionale de Cooperație, Andrei Miron, în vârstă de 18 ani, care face parte din Echipa Națională de Juniori, unde bucătari talentați se întrec în creativitate și abilitate. Andrei este un model de perseverență, ambiție, seriozitate și talent.
Orașul Stuttgart din Germania devine anul acesta centrul universului gastronomic, găzduind, în perioada 02 – 07 februarie, IKA/Culinary Olympics, considerată cea mai longevivă, vastă și variată competiție culinară la nivel global.
De aproape 125 de ani, această competiție reunește bucătari talentați, care se întrec în creativitate și abilitate, aducând pe masă o multitudine de arome și texturi care captează simțurile și imaginația. La Olimpiada Culinară de la Stuttgart, nu doar că se sărbătorește măiestria culinară, ci se stabilesc trenduri, se inovează și se definesc standarde de excelență în bucătăria mondială. Este un eveniment unde tradiția se întâlnește cu inovația, iar fiecare bucătar aduce un omagiu bogăției gastronomice globale.
Echipele naționale de bucătari ale României, atât cele de seniori, cât și cele de juniori, sunt formate din membri ai Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism, fiecare având propria abordare. Echipa de seniori este condusă de Emanuel Mocan, câștigător în mai multe competiții naționale și internaționale, în timp ce echipa de juniori va fi sub îndrumarea căpitanului Munteanu Dadiana, câștigătoare a competiției Arena Bucătarilor.
Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart adună mai mult de 1200 de bucătari și patiseri din peste 55 de țări, organizați în 89 de echipe (24 de echipe naționale, 19 echipe naționale de juniori, 22 de echipe de catering comunitar, 24 de echipe regionale) și peste 500 de bucătari profesioniști participanți la probe individuale. În cadrul competiției, vor fi puse la dispoziție 17 bucătării complet echipate.