Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani va avea un Laborator de Radioterapie. Este primul de acest gen din județ
02/02/2024 18:50 in STIRI

Un Laborator de Radioterapie va fi construit la Spitalul Județean de Urgență 'Mavromati' Botoșani, investiția ridicându-se la suma de 56.945.087,18 lei. În prezent, în județ nu există un centru de radioterapie dedicat tratamentului bolilor canceroase.

Construcția propusă va facilita accesul la servicii medicale de specialitate pentru populația municipiului și a județului Botoșani, conform Consiliului Județean Botoșani.

Reprezentanții CJ Botoșani menționează că „Construirea de noi cabinete de consultații și săli de tratamente se traduce prin creșterea capacității Spitalului Județean Mavromati Botoșani, oferind noi tipuri de tratament, reducând timpul de așteptare pentru pacienți și generând noi locuri de muncă în sectorul medical”.

Amplasamentul propus se află pe un teren care aparține domeniului public al Județului Botoșani, fiind în administrarea Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, cu o suprafață totală de 26.761 mp.

Laboratorul de Radioterapie va avea un regim de înălțime 2S+P+E, cu o suprafață construită de 445,80 mp și o suprafață construită desfășurată de 1.848,99 mp.

COMMENTS