Primarul comunei Drăgușeni a ajuns din nou la DNA
02/02/2024 16:31 in STIRI

Primarul din comuna Drăgușeni, care a fost arestat în decembrie pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, a pus în libertate de judecători, fiind luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Eugen Nechita a venit din nou, vineri, la DNA Suceava, alături de avocata sa. El a fost prezent pentru percheziția informatică a telefonului.

„Eu nu am făcut angajări. O să vedeți că justiția o să își facă datoria. Niciodată! (n.r. nu a ajutat pe cineva să se angajeze”, a declarat Nechita la ieșirea de la DNA.

La rândul său, avocata primarului, Loredana Naida, a declarat că „percheziția informatică nu presupune mare lucru decât extracția unor date din telefon în sistemul procurorilor. Nu se dau declarații, asta e tot. Noi doar asistăm”.

Anchetatorii DNA spun însă că în cursul anului 2020, inculpatul Nechita Eugen, ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, județul Botoșani, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical. Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană.

 

COMMENTS