Cosmin Andrei renunță la funcțiile din PSD în urma anchetei DNA
02/02/2024 15:28 in STIRI

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, renunță la toate funcțiile din PSD, în urma anchetei DNA. Edilul susține că va pune la dispoziția anchetatorilor toate informațiile astfel încât „situația să se lămurească”.  Cosmin Andrei a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

„În urma evenimentelor de astăzi, în care mi-a fost adusă la cunoștință măsura controlului judiciar, am urmat, cum era și firesc, regulile de integritate institute în PSD și am comunicat conducerii PSD Botoșani auto-supendarea din toate funcțiile deținute în partid. În ce mă privește, îmi voi susține cauza cu bună-credință și voi pune la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile care mi se vor solicita, astfel încât situația să se lămurească în cel mai scurt timp posibil”, a precizat Cosmin Andrei.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 02 februarie 2024, a lui Cosmin Andrei.

Edilul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul, de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite.

 

COMMENTS