ADS
ADS
ADS
Reţea de canalizare extinsă în două localităţi din Botoşani. Se vor investi aproape două milioane de euro
31/01/2024 08:09 in STIRI

Rețeaua de canalizare va fi extinsă în două localități din județul Botoșani, iar pentru acest obiectiv se vor investi aproape două milioane de euro. Locuitorii din satele Buhăceni și Păsăteni din comuna Trușești vor beneficia de canalizare în baza unui proiect finanțat prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

Primăria Trușești a organizat o licitație pentru desemnarea firmei de construcții care va executa lucrările. Conducta de canalizare va avea o lungime de 11,6 kilometri. În lungul colectoarelor gravitaționale sunt dispuse un număr de 347 de cămine de vizitare din beton. Lucrările de canalizare vor fi realizate în principal pe drumurile DC 32A și DS32C, având în vedere că aceste drumuri sunt finanțate prin „Anghel Saligny” și sunt corelate cu prezentul proiect.

„În prezent, în comuna Trușești nu există un sistem de canalizare. În lipsa unui sistem adecvat de canalizare care să permită colectarea și evacuarea apelor. Astfel, se propune înființarea rețelei de canalizare pe străzile din comuna Trușești, fiind realizată din conducte corrugate din PP conform EN 13476-3, DN250mm, SN8/SN10. Reteaua de canalizare propusă la Scenariul I este de tip separativ și se pozează pe drumurile comunale din satele Buhăceni și Păsăteni, comuna Trușești, județul Botoșani”, susțin reprezentanții Primăriei.

Valoarea contractului încheiat de Primăria Trușești cu constructorul este de 9.255.647 lei.

 

COMMENTS