ADS
ADS
ADS
Nouă campanie de mesaje false trimise în numele ANAF! Este vizat sistemul e-Factura
30/01/2024 18:13 in STIRI

ANAF a emis un avertisment marți cu privire la o nouă campanie de mesaje false trimise în numele instituției, în care atacatorii solicită detalii despre presupuse facturi emise. ANAF îndeamnă contribuabilii să nu răspundă acestor solicitări.

"Vă avertizăm cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, în care contribuabilii sunt rugați să furnizeze informații despre facturile emise în cadrul sistemului e-Factura pentru societățile pe care le administrează sau la care lucrează. Mesajele sunt transmise de pe adresa de e-mail <anaf@m-finante.com>," a declarat ANAF într-un comunicat de presă marți.

ANAF subliniază că această adresă de e-mail nu aparține ANAF.

Instituția solicită celor care primesc astfel de mesaje să nu le deschidă, să nu răspundă solicitărilor și să nu furnizeze date personale.

"Menționăm că serviciile oferite de RO e-Factura sunt accesibile prin intermediul SPV (Spațiul Privat Virtual), respectiv prin API (interfața pentru depuneri/interogări automate).

În contextul obligativității sistemului informatic Ro e-Factura B2B (Business to Business) începând cu data de 1 ianuarie 2024, preocuparea companiilor de a se conforma este exploatată de persoane rău intenționate, cu scopul de a frauda sau de a obține informații cu caracter confidențial. Prin urmare, vă recomandăm să fiți deosebit de atenți," au mai transmis specialiștii ANAF.

Instituția precizează că Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția, conform informațiilor de la Realitatea.net.

 

COMMENTS