ADS
ADS
ADS
Ministrul Mucii, anunț de ultimă oră despre salariile din sistemul bugetar. Tinerii vor primi vouchere
29/01/2024 09:25 in STIRI

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a declarat într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN că salariile din sistemul bugetar ar putea să fie majorate cu 15%, conform unei analize atente, în urma solicitărilor venite din partea angajaților de la stat.

Ministrul Muncii a subliniat importanța respectării angajamentelor și a asigurat că toate promisiunile făcute au fost îndeplinite. În discuțiile cu sindicatele și patronatele, se caută soluții pentru a găsi un echilibru între bugetul țării și necesitatea de a asigura echitate în sistemul de salarizare.

"Am avut discuții cu reprezentanții Sanitas pentru partea de asistență socială și, conform angajamentelor Guvernului, vor exista majorări în prima parte a acestui an, încadrându-se într-o anvelopă totală de 15%", a adăugat ministrul.

Simona Bucura-Oprescu a oferit, de asemenea, detalii despre o nouă lege a salarizării care este în curs de elaborare. "Ministerul Muncii lucrează la această lege, având deja dialoguri cu angajatorii și sindicatele. Întenționez să mă întâlnesc și cu reprezentanții din Educație săptămâna viitoare", a menționat ea.

În ceea ce privește piața muncii, ministrul a menționat că vor fi acordate vouchere pentru tineri în acest an, cu scopul de a-i ajuta să-și dezvolte competențele cerute de angajatori. "Formarea profesională și creșterea competențelor sunt priorități pentru Ministerul Muncii. Anul acesta vom implementa un proiect prin care vom oferi vouchere pentru competențe tinerilor români", a explicat Simona Bucura-Oprescu.

 

COMMENTS