Ţigări de contrabandă ascunse în rezervor, descoperite de polițiștii de frontieră botoșăneni. Șoferul a rămas fără mașină și a primit o amendă de 20.000 lei
26/01/2024 15:06 in STIRI

Polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț, în colaborare cu lucrătorii vamali, au descoperit ţigări ascunse în rezervorul unui autoturism condus de un bărbat, care intenționa să le introducă ilegal în România.

La data de 25 ianuarie a.c., în jurul orei 20:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei un cetățean român în vârstă de 33 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în județul Neamț.

Datorită unui profil de risc, a fost efectuat un control amănunțit asupra vehiculului, în urma căruia echipa comună de control a descoperit ţigări nedeclarate și ascunse în rezervorul autoturismului, cu intenția de a fi sustrase de la controlul vamal, acestea provenind din zona Duty-Free.

Conform prevederilor legale, au fost luate măsuri pentru ridicarea produselor accizabile și a autoturismului, valoarea totală fiind de 14.821 de lei. Persoana în cauză a fost sancționată cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 de lei", a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

 

 

COMMENTS