Indemnizaţiile pentru persoane cu dizabilități vor fi mărite anul acesta. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu
26/01/2024 11:13 in STIRI

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat noi măsuri pentru pensionarii români, concentrându-se pe creșterea indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități în acest an.

Într-un interviu acordat Realitatea Plus, premierul a confirmat că indemnizațiile persoanelor cu handicap vor fi majorate în acest an. După ședința de Guvern, Ciolacu a discutat cu ministrul Muncii și a menționat că, pe lângă mărirea indemnizațiilor, se va implementa și un sistem nou, inclusiv digitalizare pentru gestionarea persoanelor cu dizabilități.

În plus, premierul Marcel Ciolacu a prezentat o altă hotărâre de Guvern ce vizează pensionarii, în care se propune creșterea numărului de bilete de tratament balnear și suma alocată acestora. Acesta a subliniat importanța protejării puterii de cumpărare a populației și a menționat intenția de a discuta cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru plafonarea prețurilor la produsele de bază până în primăvară.

Cu aceste măsuri, Guvernul se angajează să sprijine persoanele cu dizabilități și pensionarii, asigurându-se că aceștia beneficiază de îmbunătățiri substanțiale în ceea ce privește indemnizațiile și accesul la tratament balnear.

COMMENTS