Prognoza meteo, azi, 25 ianuarie 2024
25/01/2024 11:01 in STIRI

În cursul zilei de joi, temperaturile vor înregistra o ușoară creștere în comparație cu ziua precedentă, însă vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării. În sud, se vor observa câteva raze de soare, în timp ce în restul regiunilor vor predomina înnorările și precipitațiile. În zonele înalte de munte, se anunță ninsori viscolite. Maximele termice vor varia între 1 grad în estul Transilvaniei și 11 grade în Oltenia.

Moldova sudică și nordul Munteniei se vor confrunta cu o zi destul de mohorâtă, însoțită de un vânt susținut. Posibile ploi trecătoare vor avea loc, iar temperaturile vor atinge totuși 10 grade, în creștere față de ziua anterioară.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, înnorările vor persista, iar vântul va sufla cu viteze de până la 60 km/h în zonele joase, unde se vor înregistra ploi. La munte, ninsorile vor domina, iar pe creste va avea loc viscol, cu rafale de până la 100 km/h.

La Botoșani, vremea va fi mai caldă, cu o temperatură maximă de 8 grade Celsius, sub un cer acoperit pe întreaga durată a zilei. Vântul va sufla slab dinspre vest-nord-vest, iar în timpul nopții temperaturile vor scădea la 1 grad Celsius.

În zonele montane, atmosfera va fi închisă, iar precipitațiile vor fi consistente, cu posibilitatea de a se acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat. În regiunile înalte, ninge viscolit, iar vântul va sufla cu viteze între 80 și 100 km/h.

COMMENTS