Peste 260 de botoșăneni au ajuns la spital cu fracturi și luxații din cauza gheţii
22/01/2024 10:43 in STIRI

Peste 260 de botoșăneni au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Mavromati Botoșani, după ce au suferit diverse fracturi din cauza gheții. Potrivit reprezentanților unității spitalicești, de la începutul lunii ianuarie și până în prezent, au fost înregistrati 266 de pacienți cu fracturi sau luxații, care au necesitat îngrijiri medicale.

Este vorba de 186 de adulți, dintre care peste 40 au suferit entorse, 15 au avut luxații și 13 au avut fracturi. De asemenea, 80 de copii au ajuns în Compartimentul de Primiri Urgențe a Secției Pediatrie, dintre care peste 20 au avut entorse și mai mulți au prezentat fracturi și luxații.

”Au fost persoane cu entorse, luxații și fracturi din cauza gheții. Unii au fost internați, iar în cazul altora s-a asigurat prim ajutor”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Pe Secția de Ortopedie a spitalului sunt la această dată internate peste 30 de persoane. Medicii avertizează, în special persoanele vârstnice, să meargă cu atenție și să evite zonele acoperite cu polei sau gheață.

COMMENTS