Vouchere sociale 2024. Ministrul Investițiilor anunță când va fi acordată prima tranşă de bani
22/01/2024 09:24 in STIRI

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat duminică că prima tranșă din acest an pentru voucherele sociale va fi acordată în a doua jumătate a lunii februarie. Este necesară o actualizare a bazei de date, având în vedere că venitul pe care trebuie să-l aibă o persoană eligibilă a crescut la 2.000 de lei.

"În 2024 vom avea șase tranșe. Prima tranșă va fi acordată la finalul lunii februarie, și fac această precizare: eu am să comunic public pe acest subiect când normele vor fi adoptate. Probabil că săptămâna viitoare o să avem normele adoptate, iar tranșa din februarie va veni după jumătatea lunii februarie. De ce? Pentru că am ridicat plafonul de eligibilitate la 2.000 de lei, față de anul trecut, când era plafonul la 1.700 de lei. Pentru acest lucru, eligibilitatea se reface pentru toți cetățenii care au venituri până în 2.000 de lei. Mai mult decât atât, avem nevoie și de bazele de date ajustate la Ministerul Muncii, în urma indexării pensiilor care a avut loc la 1 ianuarie 2024", a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, potrivit Agerpres.

Adrian Câciu a adăugat că următoarea alimentare a cardurilor sociale va avea loc în aprilie. "Până la finalul anului, șase tranșe, fiecare în valoare de 250 de lei", a completat ministrul.

Acesta a precizat că aproximativ 2,5 milioane de cetățeni vor beneficia de aceste carduri sociale pentru alimente și mese calde.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a fost prezent duminică la Alba Iulia, la un eveniment organizat de europarlamentarul Victor Negrescu. Celălalt ministru a cărui prezență a fost anunțată anterior, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, nu a mai ajuns din motive personale, potrivit Observator.

 

COMMENTS