ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 21 ianuarie 2024
21/01/2024 12:12 in STIRI

Duminică aduce o zi rece, cu temperaturi scăzute dimineața în sud, în centrul și pe partea estică a țării, marcate de fenomenul de ger. Dimineața, se mențin condiții de ceață, dar după prânz, vremea devine frumoasă în cea mai mare parte a teritoriului. Doar în nord-est, s-ar putea să apară câțiva fulgi de zăpadă. Maximele termice pornesc de la -2 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și vor atinge valori de 6-7 grade în Dealurile Olteniei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, atmosfera va fi însorită, cu vânt intensificându-se pe parcursul zilei și o ușoară încălzire. Maximele vor atinge valori de 4-5 grade Celsius. În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță soare și condiții destul de bune. Vor apărea însă câteva înnorări pe parcursul zilei, iar posibil să cadă puțină zăpadă. Temperaturile mai ridicate decât sâmbătă se vor situa între zero grade la Suceava și 4 grade în Bacău.

La Botoșani, temperatura maximă înregistrată va fi de 3 grade Celsius, sub un cer parțial acoperit. Vântul va sufla slab dinspre nord-vest, iar în timpul nopții temperaturile vor scădea la -8 grade Celsius.

La munte, urmează o zi rece, cu ger dimineața. În Carpații Orientali, s-ar putea să mai fulguiește puțin, dar în celelalte masive se anunță vreme frumoasă. Pe văi și în depresiuni se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură, iar vântul va sufla mai tare în Carpații de Curbură, unde vor fi rafale de 55 km/h.

COMMENTS