Centru de zi pentru persoanele vârstnice în municipiul Botoșani. Unde va fi construit!
20/11/2023 17:42 in STIRI

Primăria Municipiului Botoșani va implementa un nou proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). La Botoșani va fi înființat și dotat cu echipamente necesare un centru de zi pentru persoanele vârstnice.

Contractul de finanțare, în valoare de 6,1 milioane de lei, a fost semnat la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS). Proiectul, depus pe Componenta 13 – Reforme Sociale, se va derula în parteneriat cu primăriile comunelor Curtești și Răchiți.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat că construirea acestui centru va aduce multiple beneficii comunității, oferind seniorilor posibilitatea de a se bucura de servicii specializate și personalizate, menținându-și independența și îmbunătățindu-și calitatea vieții. Centrul va fi dedicat celor care nu necesită îngrijire medicală constantă, ci sprijin în îndeplinirea activităților zilnice și sociale.

Lucrarea urmează să fie lansată în licitație, iar centrul de zi pentru persoane vârstnice va fi construit pe Bulevardul Mihai Eminescu, la ieșirea din oraș, făcând parte din Ansamblul Urban Șoseaua Iașului. Acesta va deservi aproximativ 50 de beneficiari zilnici pentru asistență și recuperare și 25 de seniori pentru serviciile de îngrijire la domiciliu.

Centrul va oferi diverse servicii, printre care se numără:

  • Servicii medicale (cabinet medical, consiliere psihosocială etc.).
  • Servicii de îngrijire personală (frizerie, cosmetică etc.).
  • Spațiu multifuncțional de recuperare fizică (sala de kinetoterapie/masaj/fizioterapie/gimnastică medicală).
  • Spații multifuncționale pentru măsuri de recuperare psihică, cameră senzorială.
  • Spații multifuncționale pentru activități de petrecere a timpului liber (mișcare și activități fizice în sală/gimnastică, terapie ocupațională/activități artistice etc.).
  • Spațiu destinat servirii mesei.
  • Spații dedicate serviciilor de îngrijire la domiciliu.
  • Spații de depozitare.

Centrul va avea un program de funcționare adaptat nevoilor beneficiarilor și va include și facilități precum alei, parcare și spații verzi. Proiectul reprezintă o inițiativă importantă pentru îmbunătățirea calității vieții persoanelor vârstnice din comunitate.

 

COMMENTS