ADS
ADS
ADS
Angajatorii pot depune cererile pentru angajați sezonieri la Direcția de Asistență Socială Botoșani. Vezi până când!
20/11/2023 18:36 in STIRI

Primăria Municipiului Botoșani, anunță că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale sau întreprinderile familiale care au nevoie de forță de muncă pentru activități sezoniere pot depune cereri pentru a solicita astfel de forță de muncă. Aceste solicitări pot fi depuse la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani până la data de 15 decembrie 2023.

Viceprimarul Liviu Toma, care coordonează activitatea Direcției de Asistență Socială, a declarat că solicitările se referă la activitățile sezoniere care vor fi efectuate de beneficiarii de venit minim de incluziune, iar Planul de activități sezoniere pentru anul 2024 va fi întocmit în baza acestor cereri.

Solicitările trebuie adresate primarului municipiului, iar planul aprobat va fi afișat la sediul primăriei. Acest plan va include detalii despre activitățile sezoniere, beneficiarii lucrărilor, precum și repartizarea persoanelor din familiile beneficiare de ajutor de incluziune pentru desfășurarea activităților sezoniere.

Remunerarea, norma de lucru și alte obligații se stabilesc prin negociere directă între beneficiarul de lucrări și persoana care prestează activitatea, conform Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri.

Sistemul implică ca beneficiarii lucrărilor să transmită lunar primarului situația cu persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor de incluziune care au efectuat activitățile sezoniere, inclusiv numărul de ore lucrate. Pe baza acestei situații, primarul decide menținerea sau încetarea acordării ajutorului de incluziune pentru acele persoane. Ajutorul de incluziune reprezintă un beneficiu de asistență socială acordat familiilor și persoanelor aflate în dificultate, cu scopul de a preveni și combate sărăcia și riscul de excluziune socială.

COMMENTS