ADS
ADS
ADS
Angajații DSP Botoșani nu renunță la proteste. „Vrem salarii decente”
20/11/2023 14:50 in STIRI

Angajații Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani au reluat protestele împotriva nivelului salariilor, începând săptămâna cu o nouă manifestare în fața instituției. Nemulțumirile lor sunt îndreptate către nivelul salariilor, care se situează sub media salariului brut pe economie în prezent.

Protestatarii afișează mesaje precum „Protestăm împotriva inechității salariale”, „Fără discriminări în categorii de personal”, „Vrem salarii decente”. Unul dintre principalele puncte de nemulțumire este legat de absența majorărilor salariale începând cu anul 2018, inclusiv în contextul inflației, conducând la o scădere a puterii de cumpărare cu 24,95% și implicit la o scădere a calității vieții.

Protestatarii aduc în atenție faptul că, prin adoptarea Legii privind aprobarea OG nr. 21/2023 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, personalului din Casele de Asigurări de Sănătate județene i s-a permis să beneficieze de salariu și alte drepturi la nivelul maxim în plată aferent funcțiilor din aparatul de lucru al Guvernului. Aceasta a creat discrepanțe semnificative între nivelurile salariale din Direcțiile de Sănătate Publică și cele din Casele de Asigurări de Sănătate.

Protestatarii susțin că această diferențiere salarială încalcă principiul egalității în drepturi și al echității, iar angajații DSP sunt discriminați, fără motive obiective, în ciuda principiilor generale garantate de Constituție.

Angajații DSP solicită creșterea salariilor la un nivel decent pentru funcționarii publici și personalul contractual, subliniind că inechitățile interne de salarizare trebuie rezolvate. Protests vor continua pe termen nelimitat, până când revendicările lor vor fi soluționate.

 

COMMENTS