ADS
ADS
ADS
Protest la Spitalul Județean Mavromati și Spitalul de Recuperare Sf. Gheorghe: Salariații cer majorări salariale și echitate în drepturi
16/11/2023 11:59 in STIRI

Astăzi, zeci de salariați din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani și Spitalului de Recuperare ”Sf. Gheorghe” au declanșat un protest spontan pentru a atrage atenția asupra revendicărilor lor salariale.

La Spitalul Județean Botoșani, peste 100 de angajați au oprit activitatea pentru o oră, solicitând majorări salariale. Aceștia susțin că diferențele salariale între personalul medical cu studii superioare (cu excepția medicilor) și personalul TESA sunt semnificative. Angajații de la TESA acuză că au fost trecuți pe o anexă care nu este nici sub coordonarea Consiliului Județean, nici sub cea a sistemului de sănătate, generând astfel inechități salariale.

”Un asistent cu studii superioare are salariul dublu față de un angajat de la TESA, de la birouri. Pe noi ne-a trecut pe o anexă unde nu suntem nici cu Consiliul Județean, nici pe sănătate. Undeva între. Ne doare sufletul atunci când fac salariile și vedem ce diferențe sunt. Nu ne comparăm cu medicii. Nu avem nicio treabă, că acolo e altceva, ne comparăm cu asistenții cu studii superioare, că și noi avem studii superioare și muncim”, a declarat un angajat TESA de la Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani.

Protestul a inclus și personalul TESA și de îngrijire de la Spitalul de Recuperare ”Sf. Gheorghe”, care a întrerupt lucrul pentru o oră. Aceștia cer majorări salariale și reclamă insuficiența personalului.

Salariații afirmă că salariile din alte domenii de activitate sunt mult mai mari decât cele din sistemul de sănătate, iar discrepanțele trebuie corectate. Protestatarii intenționează să continue acțiunile zilnice timp de o oră, până când revendicările lor vor fi soluționate.

COMMENTS