ADS
ADS
ADS
Zeci de angajați ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani au protestat, astăzi, pentru salarii mai mari
16/11/2023 11:31 in STIRI

Peste 80 de angajați ai Direcției de Sănătate Publică Botoșani au organizat un protest astăzi în fața instituției, solicitând majorări salariale și echitate în drepturi. Acțiunea a avut loc între orele 8:30 și 9:30, iar manifestanții au afișat pancarte cu mesaje precum "Aceași lege, aceeași funcție, același salariu!", "Vrem salarii decente!", "În pandemie am contat, astăzi ne-ați abandonat!", "Mereu sacrificați și niciodată respectați".

Protestatarii subliniază că nivelul actual al salariilor în Direcțiile de Sănătate Publică este sub media salariului brut pe economie. Ei reclamă faptul că din 2018 nu s-au mai acordat majorări salariale, inclusiv în contextul inflației, ceea ce a dus la o scădere a puterii de cumpărare cu 24,95% și implicit la o reducere a calității vieții.

Medicul Laura Acatrinei, epidemiolog în cadrul DSP Botoșani, a declarat: "Eu am un salariu de 4.400 lei net, sunt medic primar epidemiolog. Controlăm medici care au venituri de zece ori mai mari decât ale noastre."

Protestatarii atrag atenția asupra discrepanțelor semnificative dintre nivelurile salariale din DSP și cele din Casele de Asigurări de Sănătate, cauzate de modificările aduse Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Aceștia reclamă încălcarea principiilor de egalitate în drepturi și echitate și afirmă că vor continua protestele pe termen nelimitat până la soluționarea revendicărilor lor.

 

COMMENTS