ADS
ADS
ADS
Profesorii se vor putea titulariza și pe jumătate de normă din anul școlar 2024-2025
15/11/2023 21:15 in STIRI

Profesorii vor avea posibilitatea de a se titulariza și pentru jumătate de normă începând cu anul școlar 2024-2025, conform unui document pus în consultare publică de Ministerul Educației. Este vorba despre proiectul privind Normele metodologice privind întocmirea proiectului de încadrare, respectiv a planului de încadrare a personalului didactic de predare din unitățile de învățământ preuniversitar și încadrarea în regimul de plată cu ora a personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar.

Conform proiectului, consiliul de administrație al inspectoratului școlar poate constitui catedre vacante viabile din cel puțin o jumătate de normă didactică de predare.

În articolul 6, se specifică că „(2) În vederea ocupării prin concurs naţional, consiliul de administraţie al ISJ/ISMB poate constitui catedre vacante viabile, conform art. 2 alin. (4), din cel puţin o jumătate de normă didactică de predare, potrivit dispoziţiilor art. 207 alin. (4) din Legea nr. 128/2023, cu modificările și completările ulterioare, la nivelul uneia sau mai multor unităţi de învăţământ preuniversitar”, conform documentului pus în consultare publică de Ministerul Educației.

Legea învățământului preuniversitar 198/2023 prevede în articolul 177 că „(7) În vederea ocupării prin concurs național unic, catedra este constituită din cel puțin o jumătate de normă didactică de predare, potrivit dispozițiilor art. 207 alin. (4), la nivelul uneia sau mai multor unități de învățământ preuniversitar. Procedura de constituire a posturilor didactice la nivelul sistemului de învățământ preuniversitar se aprobă prin ordin al ministrului educației”, conform informațiilor publicate de Edupedu.

 

COMMENTS