ADS
ADS
ADS
Consiliul Județean Botoșani a scos la licitație achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școli
14/11/2023 13:16 in STIRI

Consiliul Județean Botoșani a demarat licitația pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice destinate școlilor din mediul rural al județului Botoșani. Acest proiect beneficiază de o finanțare în valoare de 7,2 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a declarat că proiectul se desfășoară în colaborare cu 26 de comune partenere. Aceste comune au fost selectate pe baza criteriilor stabilite de Ministerul Educației Naționale, care este autoritatea de management pentru această axă de finanțare în cadrul PNRR.

Comunele implicate în proiect sunt: Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia.

Microbuzele, cu o capacitate de 16 locuri pe scaune (inclusiv 1 loc pentru persoane cu dizabilități și 1 loc pentru șofer), vor contribui semnificativ la îmbunătățirea condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural. Valoarea totală a proiectului, inclusiv TVA, este de 7,2 milioane de euro, iar cheltuielile neeligibile și diferențele din implementare vor fi acoperite de Consiliul Județean Botoșani.

Firmele interesate să participe la licitație pot depune ofertele până pe 7 decembrie 2023.

Acest proiect de achiziționare a microbuzelor electrice are ca scop îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural, asigurându-le accesul la școală în zonele defavorizate. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a subliniat că necesarul de microbuze pentru județ este mai mare, iar autoritățile aplică și pentru obținerea de finanțări suplimentare pentru achiziționarea a 18 microbuze hibrid. Alte trei microbuze, achiziționate prin programul Ministerului Dezvoltării, au fost deja distribuite în comunele Dângeni, Coțușca și Havârna. Doina Federovici a reiterat angajamentul de a valorifica toate posibilitățile de atragere de fonduri pentru dezvoltarea județului Botoșani.

 

COMMENTS