ADS
ADS
ADS
Parc fotovoltaic pe terenul fostei Fabrici de Zahăr Bucecea. Se va realiza pe o suprafață de 16.000 mp
14/11/2023 11:10 in STIRI

Consiliul Județean Botoșani intenționează să realizeze un Parc Fotovoltaic cu o putere maximă de 1 MW în orașul Bucecea. Proiectul urmează să fie depus în cadrul măsurii Fondului pentru Modernizare – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entitățile publice.

Conform unui proiect de Hotărâre de Consiliu Județean, valoarea totală a investiției este de 7.157.629,40 lei fără TVA, la care se adaugă TVA în cuantum de 1.347.101,77 lei.

Proiectul denumit „Realizare Parc Fotovoltaic al Județului Botoșani, cu putere maximă de 1 MW” reprezintă prima inițiativă de acest gen a Consiliului Județean Botoșani și este în concordanță cu obiectivul de a utiliza eficient sursele de energie regenerabilă disponibile la nivelul județului, conform reprezentanților CJ Botoșani.

Parcul Fotovoltaic va fi amplasat pe un teren aflat în proprietatea Județului Botoșani, situat în intravilanul Orașului Bucecea. Terenul a aparținut fostei Fabrici de Zahăr Bucecea, având o suprafață totală de 30.000 mp, din care 16.000 mp vor fi dedicați amplasării Parcului Fotovoltaic.

Principalele funcții ale Parcului Fotovoltaic vor include captarea energiei solare, transformarea acesteia în energie electrică și regularizarea energiei electrice. Obiectivul general al proiectului este creșterea producției de energie electrică din surse regenerabile, prin implementarea unei capacități de producere de 0,99 MW destinată exclusiv pentru autoconsum la nivelul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Implementarea proiectului aduce beneficii precum reducerea costurilor cu energia electrică consumată de Spitalul Județean, impact pozitiv asupra mediului, contribuție la obiectivele privind producția de energie din surse regenerabile, producerea de energie modernă și nepoluantă prin utilizarea resurselor regenerabile, crearea de noi locuri de muncă și implicarea activă a autorităților publice locale în valorificarea resurselor regenerabile disponibile la nivel local. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, din care 12 luni sunt dedicate execuției lucrărilor.

 

COMMENTS