ADS
ADS
ADS
Veste bună pentru elevi, banii intră pe card în această săptămână
14/11/2023 11:08 in STIRI

Plata burselor în anul școlar 2023-2024 a fost simplificată, iar banii vor fi virați direct din bugetul Ministerului Educației către școli, prin intermediul inspectoratelor școlare, fără implicarea Consiliilor Locale.

Ministerul Educației va transfera fondurile direct către școli prin inspectoratele școlare, eliminând astfel intermedierea primăriilor în procesul de alocare a burselor. „Circuitul financiar al burselor, începând din acest an, este similar cu cel al salariilor personalului din învățământul preuniversitar: Minister – inspectorate școlare – unități de învățământ – părinți/elevi”, a declarat secretarul de stat Florian Lixandru pentru Edupedu.ro.

Plata burselor se va face lunar de către unitățile de învățământ, până la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. În cazul în care data de 15 cade într-o zi de repaus săptămânal, zi de sărbătoare legală sau zi liberă, plata burselor se va efectua în ziua lucrătoare anterioară.

Atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie a anului curent, plata burselor se va realiza la data de 15 noiembrie. Propunerea de a vira direct banii elevilor de către școli sau inspectorate, fără intermedierea consiliilor locale, a fost făcută de Federația Părinților Edupart și a fost acceptată de Ministerul Educației pentru eliminarea blocajelor, conform RomaniaTV.

 

COMMENTS