ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 14 noiembrie 2023
14/11/2023 10:55 in STIRI

Marți avem o zi neobișnuit de caldă, cu temperaturi care depășesc valorile normale pentru această perioadă. În sud și sud-est, soarele va domina cerul, aducând o zi destul de însorită, în timp ce în celelalte regiuni vor predomina norii și vor apărea precipitații.

Maximele termice vor varia considerabil, pornind de la 10...11 grade în depresiuni și atingând 19...20 de grade în sudul României. În Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile vor crește în timpul zilei, atingând 16...17 grade după prânz. Cu toate acestea, spre seară, înnorările vor apărea, iar ploile vor deveni posibile, extinzându-se după lăsarea nopții.

O masă de aer mai caldă va pătrunde și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde temperaturile vor depăși cu mult media sezonieră, ajungând la 16...17 grade. În aceste regiuni, soarele va fi mai puțin prezent, iar ploile vor afecta pe parcursul întregii zile.

În municipiul Botoșani, cerul va fi acoperit de nori, iar termometrele vor indica maxime cuprinse între 11 și 14 grade Celsius. Vântul va sufla slab dinspre sectorul vestic, iar ploile sunt așteptate în timpul zilei.

Zonele montane vor resimți și ele o încălzire a vremii, cu ploi extinse în majoritatea masivelor. În Carpații Occidentali, se prognozează ploi mai consistente, iar vântul va sufla puternic pe creste, cu viteze ce pot depăși 80...90 km/h. La înălțimi mai mari, în timpul nopții, este posibil să apară lapoviță și ninsoare.

 

COMMENTS