ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 11 noiembrie 2023
11/11/2023 11:53 in STIRI

Sâmbătă, vremea în România se anunță caracterizată de înnorări extinse și precipitații în cea mai mare parte a țării. În zonele de deal și munte din vestul țării, cantitățile de apă ar putea depăși 15 de litri pe metru pătrat.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, cerul se va înnora treptat, urmând să apară ploi mai târziu în cursul zilei. Soarele va face apariția, în special la începutul zilei, iar vântul se va simți destul de activ. Temperaturile vor depăși limitele normale, ajungând la 18-19 grade Celsius.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, atmosfera va rămâne închisă, cu ploi intermitente și ninsori în zonele montane, mai ales în a doua parte a zilei. Temperaturile vor fi în jur de 14-15 grade Celsius la amiază, menținându-se calde pentru această perioadă a anului.

În Botoșani, cerul va fi acoperit de nori pe întreg parcursul zilei, iar temperaturile maxime vor oscila între 11 și 13 grade Celsius. Vântul va sufla ușor dinspre sud-sud-est, aducând cu sine precipitații sub formă de ploaie.

La munte, se așteaptă condiții predominant înnorate cu precipitații sub formă de ploaie, iar în masivele vestice și nordice se pot acumula 15 litri de apă pe metru pătrat. Spre seară și noapte, în zonele mai înalte, se prognozează ninsori, iar vântul va sufla cu putere, generând rafale de peste 70-80 km/h.

 

COMMENTS