ADS
ADS
ADS
Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” din Botoșani sărbătorește 50 de ani de excelență în educație
10/11/2023 10:33 in STIRI

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, instituția care a contribuit cu numeroși specialiști la dezvoltarea județului, țării și lumii, marchează în aceste zile jumătate de secol de la înființare. Manifestările prilejuite de această sărbătoare au debutat luni, 6 noiembrie și vor culmina vineri, 10 noiembrie, cu o festivitate ce va avea loc începând cu ora 10:00 în sala de sport a colegiului.

Sărbătoarea reprezintă o ocazie pentru conducerea instituției, colectivul de cadre didactice și elevi de a evidenția activitatea și rezultatele obținute de-a lungul anilor, precum și pentru a-i omagia pe cei care au contribuit la dezvoltarea și promovarea acestei unități de învățământ.

La festivitate sunt așteptați oficiali botoșăneni, foști cadre didactice, foști elevi, și reprezentanți ai agenților economici parteneri ai instituției de învățământ. De asemenea, vor fi prezente cadrele didactice, elevii și reprezentanții părinților.

Scurt istoric:

Înființat în septembrie 1973 sub denumirea de Școala Profesională Botoșani, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” a evoluat de-a lungul anilor, devenind Grupul Școlar Industrial „Electrocontact” Botoșani, pentru a ajunge în cele din urmă la statutul actual de Colegiu Tehnic “Gheorghe Asachi” – primul și singurul de acest fel din județul Botoșani, începând din septembrie 2005.

În prezent, colegiul funcționează cu 5 clase teoretice pe fiecare nivel, 6 clase de învățământ tehnic în domeniile electric, electronic și mecanic, și două clase de școală profesională. Din 2007, instituția include și o grădiniță cu 3 grupe.

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” este recunoscut ca Școală Europeană, având 1.216 de elevi îndrumați de 90 de cadre didactice.

„Marcăm împreună această aniversare specială și reflectăm cu mândrie asupra celor 50 de ani de excelență în educație. Pe măsură ce ne uităm în viitor, angajamentul nostru pentru excelența educațională și dezvoltarea personală a fiecărui elev rămâne neschimbat. Vom continua să inovăm și să ne adaptăm pentru a răspunde cerințelor unei lumi în schimbare și pentru a pregăti tinerii noștri pentru provocările viitoare”, a concluzionat profesorul Diana Moruzi, directorul colegiului.

 

COMMENTS