Lene plătită scump! O „gospodină” din Botoșani amendată după ce și-a pus gunoiul din casă într-un coș stradal
02/11/2023 19:20 in STIRI

O „gospodină” din Botoșani a fost amendată după ce, din comoditate, a pus gunoiul menajer scos din casă într-un coș stradal, în loc să-l ducă la ghena de gunoi din cartier.

În data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 09.15, pe str. Prieteniei nr. 9, a fost surprinsă B.I., care a ieșit din scara blocului cu un sac voluminos de deșeuri menajere și l-a depozitat în coșul stradal amplasat în fața blocului în care locuiește.

„Pentru fapta sa, numita B.I. a fost sancționată cu amendă în cuantum de 400 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr. 130/2020”, precizează polițiștii locali.

Potrivit acestora, abandonarea sau depozitarea deșeurilor menajere pe spațiile verzi, în locurile publice și în alte locuri decât cele special amenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 400 lei la 1500 lei pentru persoanele fizice, și de la 500 lei la 2500 lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, u fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2800 lei potrivit prevederilor H.C.L. nr.130/2020, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate. Acțiunile au fost desfășurate în str. Săvenilor, str. Primăverii, str. Vârnav, str. Prieteniei, Parcul Tineretului. În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului.

„Pe parcursul lunii octombrie au fost monitorizate 67 de platforme amenajate pentru colectarea deșeurilor, în vederea prevenirii aruncării deșeurilor în afara recipientelor pentru sortare sau a extragerii pet-urilor, fiind aplicat un numar de 5 sacțiuni contravenționale pentru extragerea pet-urilor conform prevederilor H.C.L. nr. 355/2011”, mai precizează Poliția Locală.

 

COMMENTS