Alertă în magazinele Carrefour. Produsul retras de urgență de la raft fiindcă ar fi conținut viermi
01/11/2023 16:41 in STIRI

Alertă în magazinele Carrefour! Un produs care conținea viermi a fost retras de urgență de pe rafturi. Cei care l-au cumpărat deja sunt rugați să-l returneze sau să-l arunce imediat.

Un produs al Carrefour a fost retras de pe rafturi din toate magazinele din țară. Este vorba de o conservă cu șprot în sos de roșii, cu data de expirare în anul 2026, care s-ar fi dovedit a conține viermi.

O familie din Mehedinți a acuzat, în urmă cu câteva zile, că a deschis o astfel de conservă, descoperind viermi în conținutul recipientului. De asemenea, familia a prezentat și un bon fiscal care atestă că produsul alimentar a fost cumpărat de la Carrefour-ul din Drobeta Turnu-Severin.

Reprezentanții Carrefour România au anunțat retragerea de la raft a produsului alimentar.

"În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023, legată de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să înlocuim imediat produsul cu alte produse valabile", au transmis reprezentanții Carrefour.

Carrefour a mai transmis faptul că loturile din produsul respectiv au fost retrase inițial din magazinul din Mehedinți, după care retragerea a fost extinsă la nivel național. Urmează o anchetă internă, iar furnizorului i se vor solicita toate detaliile. "Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi. Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice. Am notificat în mod prompt furnizorul cu privire la conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere", au mai transmis reprezentanții Carrefour, pentru Bugetul.ro.

Totodată, a fost efectuată o analiză de risc, în urma căreia s-a descoperit că produsul semnalat, dar și cele preambalate (marca națională), prezintă un "risc minor de contaminare microbiologică, odată ce acestea ajung în spațiile de stocare și depozitare Carrefour România". De altfel, reprezentanții lanțului comercial au mai subliniat că acest tip de produse (conserve) trec printr-o etapă de sterilizare în procesul de fabricație. Acesta reprezintă un pas esențial care revine producătorului. Prin procesul de sterilizare, formele vegetative ale microorganismelor sunt distruse, potrivit RomaniaTV.

 

COMMENTS