Informaţii de ultimă oră legate de emiterea buletinelor cu cip
24/10/2023 14:21 in STIRI

Ministerul Afacerilor Interne a furnizat informații actualizate cu privire la întârzierea emiterii așteptatelor și controversatelor buletine cu cip. În urma unui proces pierdut definitiv în instanță, Imprimeria Națională trebuie să reevalueze ofertele din cadrul uneia dintre licitațiile esențiale pentru emisia cărților electronice de identitate. Prin urmare, cetățenii români vor mai trebui să aștepte până când vor putea beneficia de noile cărți de identitate moderne.

Potrivit oficialilor MAI contactați de HotNews.ro, Ministerul Afacerilor Interne nu mai poate oferi o estimare precisă privind momentul de începere a emiterii cărții electronice de identitate în București sau la nivel național.

Această întârziere este legată de procedurile de achiziție publică desfășurate de Imprimeria Națională, unde există întârzieri atât în livrarea cipurilor, cât și din cauza unui proces pierdut în instanță.

Emiterea cărții electronice de identitate în București și la nivel național este influențată în prezent de stadiul licitației pentru infrastructura PKI (Infrastructura de Chei Publice) și de întârzierile în furnizarea cipurilor (modelul nou) conform Acordului Cadru încheiat la data de 28 februarie 2023 de către Compania Națională "Imprimeria Națională" - S.A.

Conform declarațiilor oficialilor MAI pentru sursa menționată, "În cazul în care procedurile de achiziție publică derulate de Compania Națională 'Imprimeria Națională' - S.A. vor fi finalizate până la sfârșitul lunii aprilie 2024, obiectivele inițiale nu vor fi afectate".

 

COMMENTS