Un pasaj subteran va lega Cornișa de versantul de la Pacea. „Vor fi două sensuri pentru biciclete și trotuare pentru pietoni”
24/10/2023 08:57 in STIRI

Un pasaj subteran urmează să fie construit pentru a conecta parcul de agrement Cornișa de versantul de la Pacea, în scopul folosirii de către pietoni și bicicliști, a anunțat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Aceste lucrări sunt parte a unui proiect mai amplu de construire a peste 13 kilometri de piste pentru biciclete, dispuse pe trei trasee distincte. Pe o suprafață de 21 de hectare, cetățenii din Botoșani vor beneficia de un complex pentru petrecerea timpului, proiect evaluat la 14 milioane de lei.

„Este în desfășurare o licitație pentru amenajarea unei piste de biciclete, cu trei ramuri, care va avea ca punct final parcul Cornișa. Un aspect interesant al acestei licitații este reprezentat de planurile de a realiza o subtraversare pentru a permite accesul cetățenilor atât în parcul de agrement, cât și pe partea dreaptă a drumului național”, a precizat primarul.

Edilul a subliniat că nu a primit avizul necesar de la Poliția Rutieră pentru construirea unei treceri de pietoni, din cauza categoriei drumului.

„Din acest motiv, am inclus în proiectul tehnic pentru amenajarea pistei de biciclete o subtraversare. Aceasta va consta în două sensuri pentru biciclete și trotuare separate pentru pietoni, pe partea stângă și dreaptă”, a adăugat Cosmin Andrei.

Zona de agrement planificată pe versantul Pacea va completa infrastructura Zonei de agrement Cornișa și va include un skatepark, spații de socializare, trasee de mountain bike, zone de joacă cu o suprafață de 2000 mp, căsuțe în copaci, facilități pentru grătare, paintball, tir cu arcul, perete de escaladă, tiroliană, teren de fotbal cu gazon, teren de baschet cu suprafață din tartan, alei de alergare cu suprafață din tartan, 62 de bănci inteligente, zone de promenadă, iluminat public, arbori și arbuști.

 

COMMENTS