ADS
ADS
ADS
Intervenții chirurgicale noi practicate de medicii de la Secția Ortopedie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani
04/10/2023 11:50 in STIRI

Medicii de la Secția Ortopedie a Spitalului Județean "Mavromati" Botoșani au început să realizeze și intervenții chirurgicale complexe, precum protezarea genunchiului. Medicul Radu Malancea, șef al Secției de Ortopedie din Botoșani, a declarat că serviciile Secției de Ortopedie sunt tot mai solicitate, de aceea este necesară încă o sală de operație în plus față de cele două existente.

"Și în domeniul ortopediei, suntem cu endoprotezarea la nivel mare, cum ar fi șoldul și genunchiul. Suntem și noi prezenți pe piață și urmează să vedem cu endoprotezarea la nivel mic, cum ar fi un genunchi sau un cot. În rest, pot să spun că nu avem de ce să ne fie rușine cu performanțele Secției de Ortopedie, atât la nivel național, cât și european, atât în ceea ce privește condițiile operaționale, cât și tehnologia și performanțele chirurgicale. Suntem limitați de numărul de săli și am mai avea nevoie de o sală, chiar dacă avem deja două. De asemenea, ar mai fi nevoie și de mai mulți medici", a declarat medicul Radu Malancea.

Șeful Secției de Ortopedie a Spitalului Județean Botoșani afirmă că pacienții care vin pentru intervenții chirurgicale provin din toată zona Moldovei, iar liste de așteptare se întind până în vara anului următor.

 

COMMENTS