O mașină furată din Cehia, descoperită la Botoșani
01/10/2023 12:17 in STIRI

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit și indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism fabricat în 2022, care a fost declarat furat din Cehia. Sâmbătă seară, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei un bărbat în vârstă de 28 de ani, cu dublă cetățenie română și moldovenească, care conducea un autoturism înmatriculat în Cehia.

"Având suspiciuni cu privire la situația juridică a mijlocului de transport, au fost efectuate verificări, în urma cărora s-a stabilit că autoturismul în cauză figurează în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare. Tânărul a declarat că autoturismul și documentele acestuia i-au fost înmânate de către proprietarul mașinii, pentru a se deplasa în Republica Moldova. Proprietarul i-a precizat că poate circula cu mașina în afara Uniunii Europene până pe data de 06.10.2023, când trebuie să o întoarcă la Praga", a declarat Poliția de Frontieră.

Întrucât autoturismul, în valoare de 25.000 de euro, figura în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, acesta a fost reținut în vederea continuării cercetărilor. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

 

COMMENTS