Cel mai important colegiu din Botoşani intră în modernizare. Se vor investi peste 5 milioane de euro
01/10/2023 08:18 in STIRI

Cel mai important colegiu din municipiul Botoşani intră în modernizare. Este vorba de Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, care beneficiază de o investiţie de peste cinci milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Primăria Botoşani a demarat procedura de licitaţie pentru stabilirea constructorului care va executa lucrările de modernizare a unităţii de învăţământ.

Modernizările vizează toate cele patru corpuri de clădire ale liceului, respectiv clădirea principală cu sălile de curs, internatul, cantina, dar și laboratoarele. Aici vor fi făcute investiții pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor publice, respectiv:

- Lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii;

- Lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;

- Instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie;

- Lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilație mecanică pentru asigurarea calității aerului interior;

- Lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat în clădiri;

- Sisteme de management energetic integrat pentru clădiri;

- Sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald;

- Modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente;

- Lucrări pentru echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice.

Primăria Botoşani face precizarea că valoarea estimată în suma de 25.728.312,70 lei fără TVA pentru atribuirea contractului de lucrări nu conține suma reprezentând "cheltuieli diverse și neprevăzute".

 

 

COMMENTS