Prognoza meteo, azi, 29 septembrie 2023
29/09/2023 09:30 in STIRI

Ziua de vineri aduce condiții meteorologice variate în România. În sud-estul extrem, se anunță soare și o vreme neobișnuit de călduroasă, cu posibilitatea unor scurte ploi.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, vremea frumoasă continuă să domine, iar temperaturile cresc semnificativ, depășind cu mult mediile sezoniere. Maximele zilei vor atinge valori între 29 și 30 de grade Celsius, iar vântul se va intensifica în această zonă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se înregistrează o perioadă de vreme neobișnuit de călduroasă pentru acest sezon. După prânz, atmosfera devine extrem de plăcută, cu cer senin și temperaturi ridicate, situându-se între 28 și 29 de grade Celsius.

În Botoșani, vremea se menține caldă și prietenoasă, cu cer variabil și vânt ușor care va sufla din direcția nord-nord-est. Maximele termice vor oscila între 24 și 26°C, oferind un climat plăcut pentru toți cei care se bucură de ziua de joi. Minimele vor coborî între 10 și 12°C în timpul nopții.

Pe litoral, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei, atingând 24-25 de grade Celsius. Existe posibilitatea apariției unor ploi de scurtă durată, în special în sudul litoralului. Vântul continuă să agite atmosfera și poate atinge viteze de până la 50 de kilometri pe oră.

 

 

 

COMMENTS