ADS
ADS
ADS
Doctoriță agresată și amenințată de familia unei gravide, la Maternitatea din Botoşani. Au obligat-o să-i facă cezariană
26/09/2023 10:30 in STIRI

Un nou scandal a avut loc la Maternitatea din Botoşani. O doctoriţă a fost agresată şi ameninţată de familia unei gravide, iar spiritele s-au calmat abia după intervenția jandarmilor, informează stirileprotv.ro.

Potrivit reprezentanților unității medicale, astfel de incidente au loc mai des după moartea Alexandrei, tânăra însărcinată în cazul căreia rudele acuză că ar fi fost ignorată ore în șir pe patul de spital.

Gravida de 18 ani a mers în weekend să nască la spitalul din Dorohoi, dar a fost transferată la Maternitatea Spitalului Judeţean din Botoşani. Acolo însă, chiar pe holul unității medicale, spiritele s-au încins rapid.

Monica Adăscăliţei, manager spital: „În momentul în care a ajuns medicul de pe secţie să consulte bolnava, în acelaşi timp au apărut şi aparţinătorii pacientei. Unul din aparţinători a agresat-o pe doamna doctor, solicitându-i impetuos o cezariană, spunându-i că dacă nu îi face cezariană în cel mai scurt timp îi va aplica corecţi, o va lovi".

Doctorița a reușit să se refugieze într-o altă sală, de unde a sunat la 112.

La 15:21 a fost un apel 112, prin care personalul medical sesiza că un aparținător al unei femei internate la maternitate face scandal. A fost aplicat un avertisment contravențional unei femei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

La fața locului au intervenit jandarmii și i-au dat un avertisment femeii care a agresat medicul.

Conducerea spitalului spune că astfel de scandaluri au loc frecvent de când a murit Alexandra, tânăra însărcinată care a implorat ore în șir după ajutor.

Monica Adăscăliţei, manager spital: „În ultima perioadă este o escaladare a acestor evenimente pe toate secțiile. Nu cred că pacienții sau rudele își doresc să fie tratați de un personal medical care se simte în permanentă amenințat”.

Între timp, gravida de 18 ani a fost dusă în sala de operaţie şi a născut un bebeluş sănătos, de 3.500 de grame. Conducerea spitalului a anunţat că are în plan noi măsuri pentru vizitatori în perioada următoare.

 

COMMENTS