ADS
ADS
ADS
Primul caz de intoxicaţie cu dioxid de carbon de la mustul fermentat la Botoşani. Un bărbat a ajuns la spital
26/09/2023 10:22 in STIRI

Primul caz de intoxicaţie cu dioxid de carbon de la mustul fermentat din această toamnă din Botoşani a fost înregistrat luni. Un bărbat a ajuns la spital, după ce a fost scos din beci de pompieri.

“Pompierii au intervenit în municipiul Botoșani pentru a salva o persoană inconștientă căzută în beci, unde exista miros puternic de fermentație. Salvatorii au intervenit în cel mai scurt timp posibil, iar bărbatul a fost scos din interior, fiind predat echipajului de ambulanță pentru a fi transporat la spital”, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon acumulat în spații închise pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă:
– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;
– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;
– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;
– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;
– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă, fără echipament de protecţie, pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;
– sunaţi la 112 în orice astfel de situaţie.

 

COMMENTS