Doi meșteri populari din Botoșani, premiați de Ministerul Culturii. Au primit titlul de Tezaur Uman Viu
23/09/2023 09:40 in STIRI

Meșterii populari Ileana Țîrliman (Ibănești, Botoșani) și Constantin Ciubotărița (Joldești, Botoșani) – au fost premiați de Ministerul Culturii în data de 21 septembrie 2023, pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare, pentru întreaga activitate dedicată culturii tradiționale.

Delegația Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituția deponentă a dosarelor câștigătoare, i-a însoțit și susținut pe cei doi meșteri populari din Botoșani care au obținut anul acesta cele două titluri onorifice.

Într-o gală elegantă, deosebită și emoționantă, au fost premiate cele 12 Tezaure Umane Vii ale României din anul 2023 – 12 oameni remarcabili din întreaga țară care au subdomenii ale folclorului ca stil de viață. Badea Costică de la Joldești a animat întreaga sală cu spiritul dumnealui jovial, iar tanti Ileana a fost încă o dată pildă de trăire cu modestie și rânduială.

„Ne bucurăm pentru cele trei titluri de Tezaur Uman Viu obținute de județul Botoșani în ultimii doi ani! Sunt rezultate care pun în lumină activitatea culturală desfășurată cu entuziasm și consecvență în județul nostru. Sperăm să mai reușim astfel de recunoașteri publice ale meșterilor autentici din Botoșani cât îi avem încă în viață și, de asemenea, ne dorim ca aceste meșteșuguri tradiționale să aibă continuitate și îi îndemnăm pe cei din generațiile mai tinere să îmbrăţişeze astfel de activități”, susțin reprezentanții Centrului pentru Promovarea Culturii Tradiționale.

COMMENTS