Peste 40 de elevi chiulangii, luați de polițiștii botoșăneni de pe stradă și duși la școală
22/09/2023 11:44 in STIRI

Zeci de elevi au fost depistați de polițiști pe stradă sau în baruri, deși ar fi trebuit să fie la cursuri. La data de 21 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, cu sprijinul celor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Biroului de Ordine Publică, Biroului de Investigații Criminale și Biroului Rutier, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, creșterea gradului de siguranță a elevilor, precum și pentru prevenirea absenteismului școlar.

Activitățile s-au desfășurat în apropierea unităților de învățământ din municipiul Botoșani, în timpul cărora au fost identificați 41 de elevi care absentau de la cursuri. Unitățile de învățământ cărora aparțineau acești elevi au fost informate, iar Inspectoratul Școlar Județean a fost notificat în vederea monitorizării și luării de măsuri conform competențelor.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 11 societăți comerciale din zona unităților de învățământ. În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.000 de lei. Dintre acestea, 2 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind utilizarea obligatorie a caselor de marcat electronice. De asemenea, au fost confiscate 680 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat, conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliție Județean.

 

COMMENTS