Canicula revine în România. Şefa ANM anunţă zonele unde vor fi 32 de grade. Prognoza meteo actualizată
19/09/2023 11:21 in STIRI

Revin temperaturile la pragul caniculei în România. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat prognoza meteo actualizată pe regiuni. Iată unde vor fi înregistrate temperaturi de 32 de grade Celsius.

"Vorbim despre majoritatea zonelor, mai ales începând de miercuri, când vom înregistra valori în toată țara între 21 și 30-31 de grade Celsius, ceea ce reprezintă temperaturi mult mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă.

Marți, este posibil să înregistrăm temperaturi între 19 și 29 de grade Celsius, dar, în același timp, vom avea și precipitații în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat, local în Oltenia și în nordul Moldovei. Aici, ploile, în intervale scurte de timp sau prin acumulare locală, ar putea depăși valori de 15-20 de litri pe metru pătrat.

În restul țării, în special în sud-sud-est, șansele de a înregistra precipitații semnificative vor fi reduse. Trebuie menționat că se așteaptă și vânt în vest, nord și estul țării, precum și în zonele montane, cu rafale în general de 50-60 km/h. De la mijlocul săptămânii, temperaturile vor crește în majoritatea zonelor, așa cum am menționat, devenind chiar mai ridicate decât în mod obișnuit. În a doua parte a săptămânii și în weekend, se vor înregistra temperaturi de până la 31-32 de grade Celsius în Câmpia de Vest și în Câmpia Română, inclusiv în Capitală", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

 

COMMENTS