Proiectul umanitar „Pasi spre viitor”, la a doua ediție. Preotul Fercal: Este important să ne implicăm în activități de întrajutorare și comuniune
19/09/2023 09:06 in STIRI

În data de 17 septembrie 2023 , la ora 17:00 , în sala de festivitati a Parohiei Vovidenia Botoșani ( Pr. Paroh Apostoaie Partenie) a avut loc ediția a doua a proiectului umanitar „Pasi spre viitor”. Evenimentul a fost organizat de către voluntarii Parohiei “Sf. Ap. Petru și Pavel” II Botoșani , coordonatori fiind preotul Paroh Ulman Mihail și tânărul Lionte Andrei, cu binecuvântarea IPS Teofan , Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și a Pr. Protoiereu Petru Fercal.

Proiectul a cuprins doua părți, prima fiind o conferință cu tema ” Cum sa fii un creștin liber?” , susținută de Arhimandritul Ioan Harpa, starețul Mănăstirii Popauti și Exarhul mănăstirilor. Partea a doua a constat într.un concert realizar de către Corul Misionar al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei “Sf. Ioan Iacob Hozevitul” Botoșani,  dirijor fiind Gabriel Corolea.

Scopul evenimentului a fost strângerea de fonduri, în urma cărora se vor achizitiona rechizite școlare pentru copii defavorizați ce provin din mediul rural.

“Este important sa ne implicam în activități de întrajutorare și comuniune”, a spus în cuvântul de final, Pr. Protoiereu Petru Fercal.

Prin aceasta activitate, s.a urmărit în mod principal scăderea abandonului școlar și motivarea copiilor ce vor , dar nu au posibilitatea de a continua scoala.

“Mulțumim Bunul Dumnezeu și tuturor celor care ne.au fost alături pentru a duce acest proiect la bun sfârșit.  Sunt sigur ca vom reda o pata de culoare în viata elevilor care își doresc sa continue scoala si sa performeze” a declarat Lionte Andrei, coordonatorul voluntarilor.

 

COMMENTS