ADS
ADS
ADS
Prognoza meteo, azi, 15 septembrie 2023
15/09/2023 09:18 in STIRI

Vineri avem instabilitate și ploi în mai multe regiuni ale țării. La începutul zilei, ploile se vor înregistra în zona montană, în Transilvania, local în Crișana, Maramureș și Moldova, iar ulterior, acestea se vor extinde în Muntenia, Dobrogea și în nordul Olteniei.

Temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a țării, cu valori de 21 de grade în Moldova și 32 de grade în sudul Munteniei.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, se vor înregistra ploi pe parcursul zilei, cu cantități semnificative de apă, mai ales în zonele montane, iar temperaturile vor scădea.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, se vor alterna perioade cu soare, dar și înnorări și ploi însoțite de zgomot de trăznet. Maximele termice vor fi mai scăzute față de ziua anterioară, variind între 21 de grade la Piatra Neamț și 27 de grade la Iași.

În Botoșani, vremea va deveni mai rece, cu cer predominant noros pe durata zilei și încălzire treptată în timpul nopții. Sunt posibile precipitații trecătoare sub formă de ploaie. Vântul va avea intensitate slabă până la moderată din direcția nordică. Maximele termice se vor situa în general între 20 și 23°C, iar minimele între 9 și 11°C.

Pe litoral, se va înregistra o zi caldă și relativ frumoasă, dar spre seară, cerul se va înnora, vor apărea ploi trecătoare, iar vântul va crește în intensitate după-amiază. Temperaturile pe plajă vor atinge 26-27 de grade, iar temperatura apei mării se va situa în jurul valorii de 23 de grade.

 

COMMENTS