Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Reînființăm secția de diabet
14/09/2023 09:09 in STIRI

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani va avea din nou secție de diabet. Aceasta a existat și înainte de pandemia COVID, însă ulterior a fost transformată în compartiment cu doar șase paturi. Datorită adresabilității crescute, conducerea unității spitalicești a decis să reînființeze secția, odată cu reorganizarea spitalului.

”Este necesară reînființarea secției, având în vedere numărul mare de pacienți cu diabet care se prezintă în Policlinică și numărul mare de pacienți care sunt descoperiți cu diabet zaharat, pentru a  nu mai fi nevoie ca pacientul diabetic să fie internat pe altă secție”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Noua structură a spitalului a fost deja definitivată și trimisă spre aprobare la Direcția de Sănătate Publică Botoșani și ulterior la Ministerul Sănătății.

”Reorganizarea Spitalului Județean ”Mavromati” era o necesitate, având în vedere că de mult nu s-a mai umblat la această structură,. Conform cerințelor și normelor în vigoare, trebuia să umblăm la această structură. Discuțiile au fost cu colegii de pe fiecare secție pentru a vedea nevoile lor și si a putea să le îmbunătățim, pentru a crește calitatea actului medical. După întâlnirile pe care le-am avut am trimis noua structură, semnată de sindicate și conducerea spitalulul, către DSP, ulterior câtre MInisterul Sănătății. Așteptăm aprobarea. Sunt secții mici unde este adresabilitate scăzută și unde a scăzut și numărul de paturi iar la cele care au adresabilitate mare și grad de ocupare am crescut numărul de paturi”, a precizat Monica Adăscăliței.

 

COMMENTS