ADS
ADS
ADS
Mămicile și nou-născuții din Botoșani, aflați în situație vulnerabilă, primesc gratuit Cutia Bebelușului
07/09/2023 10:13 in STIRI

Mămicile și nou-născuții din Botoșani, aflați în situație vulnerabilă, primesc gratuit "Cutia Bebelușului". O treime dintre decesele survenite la copiii cu vârsta sub un an pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe de ajutor pentru mame și copii, educarea tinerelor mame cu privire la îngrijirea copiilor, monitorizarea constantă în timpul sarcinii și prin dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți cu echipamente medicale performante. Organizaţia "Salvaţi Copiii" și Fundaţia "OMV Petrom" lansează proiectul "Cutia Bebelușului", cu scopul de a reduce mortalitatea infantilă și de a sprijini familiile imediat după naștere.

Inspirat de succesul modelului din Finlanda, dar adaptat la specificul local, programul vine în sprijinul a 4.000 de mame și nou-născuți aflați într-o situație vulnerabilă, care vor primi câte o Cutie a Bebelușului. Beneficiarele sunt selectate din 42 de comunități defavorizate din 16 județe: Argeș, Brașov, Botoșani, Caraș Severin, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș, Vaslui, Dâmbovița și Tulcea. În plus, 80 de cadre medicale vor lucra îndeaproape cu mamele și familiile pentru a le oferi informații și sprijin în perioada postnatală, cursuri de îngrijire a bebelușilor și consiliere în alăptare.

Cutia Bebelușului conține peste 40 de produse de bază necesare nou-născutului în primul an de viață: haine, scutece, lenjerie de pat, saltea, pilotă, prosop, sistem de înfășat, articole de îngrijire pentru mame, cosmetice și consumabile pentru îngrijirea nou-născuților, termometru de baie, termometru digital pentru corp, foarfecă pentru copii, inclusiv jucării și cărți pentru copii. Odată golită de produse, cutia se transformă într-un pat ce oferă siguranță pentru bebeluș în primele 3 luni de viață, când riscul morții prin sufocare este foarte ridicat. Mai multe detalii despre ce conține cutia bebelușului le găsiți aici.

 

COMMENTS