Ce voia să facă, de fapt, cu arma împrumutată, botoșăneanul care și-a împușcat mortal soția
05/09/2023 14:41 in STIRI

Botoșăneanul de 50 de ani, care și-a împușcat mortal soția, noaptea trecută, împrumutase arma de la un tânăr de 21 de ani pentru a putea speria animalele sălbatice, susțin anchetatorii. Este vorba despre o armă neletală, cu aer comprimat pentru tir sportiv.

„Din primele verificări s-a stabilit faptul că arma respectivă era procurată dintr-o altă țară si introdusă în România de o cunoștință a familiei victimei, fiind utilizată pentru a alunga animalele sălbatice din apropierea gospodăriei. Arma este din categoria celor supuse autorizării, însă proprietarul nu era autorizat în acest sens”, precizează polițiștii.

Acum, Nicu este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și contrabandă.

Nenorocirea s-a produs la Hilișeu Horia

În timp ce cei doi soți, Lenuța  și Nicu, ambii de 50 de ani, se aflau în locuință, la un moment dat bărbatul a luat arma de airsoft pe care o deținea, iar în timp ce o manevra, aceasta a declanșat, iar bila s-a oprit direct în nevasta lui.

La fața locului au fost chemate de urgență cadrele medicale, dar din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru femeie, constatându-se decesul.

Tânăr reţinut în acest caz

Din cercetările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că arma respectivă ar fi fost mânuită de soțul victimei, împrejurare în care s-ar fi descărcat accidental, iar muniția percutată a rănit femeia în zona gâtului.

Bărbatul ar fi împrumutat arma de la un tânăr, de 21 de ani, din aceeași localitate care ar fi procurat-o dintr-o altă țară si a introdus-o în România fără drept. Acesta nu era autorizat să dețină sau să folosească astfel de arme.

Față de tânărul, de 21 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept.

 

COMMENTS