Un medic din Botoșani vrea să ofere Bursa Alexandra. Cei trei copii ai acesteia vor primi acest ajutor până la 18 ani
04/09/2023 10:01 in STIRI

Un medic din Botoșani vrea să ofere burse pentru cei trei copii rămași orfani de mamă, după ce Alexandra Ivanov s-a stins la Maternitatea Botoșani. Medicul stomatolog Cristina Tudora vrea să contribuie lunar cu burse pentru susținerea celor trei copilași, și în acest demers cere și sprijinul colegilor săi medici.

„Mă adresez medicilor din Botoșani, indiferent de specialitate (medici de familie, medici din spitale, stomatologi, etc), farmaciști, oameni de afaceri sau întreprinzători privați. Intenționez să creez o bursă viageră numită: Bursa Alexandra, până la împlinirea vârstei de 18 ani pentru fiecare din cei 3 copii, care să fie plătită lunar. Bineînțeles, banii nu vor înlocui dragostea maternă și prezența celei care ar fi fost mama, dar vor ajuta ca acești copii să aibă parte de o educație în condiții decente și să-și aleagă o meserie fără a fi împiedicați de neajunsuri materiale”, spune medicul.

Cadrele medicale de la Maternitatea din Botoșani nu au evaluat corect durerile Alexandrei, tânăra de 25 de ani, care a murit pe patul de spital din cauza neglijenței angajaților unității spitalicești.

"Terapia durerii nu este evaluată corespunzător de către personal. Aceasta (n.r. - Alexandra Ivanov) a fost evaluată o singură dată la internare, cu toate că pacienta a acuzat dureri pe tot parcursul internării", este scris, negru pe alb, în raportul de analiză în urma cercetării administrative efectuate de conducerea Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

O altă concluzie a anchetei arată că medicul de gardă, Mariana Pitrop, a transmis indicații prin telefon către asistentul medical care se afla pe etajul 5, pe care se află și salonul în care a fost internată Alexandra. Practic, asistenta i-a atras medicului atenția cu privire la starea pacientei, însă acesta nu a ajuns în salonul tinerei care avea să moară.

"La ora 5.11, medicul a recomandat pentru ultima dată telefoni indicații terapeutice ca urmare a apelului telefonic inițiat de asistentul medical aflat în activitate la etajul 5", se mai arată în raport.

Potrivit necropsiei, Alexandra Ivanov a decedat ca urmare a insuficienței cardio-respiratorii, a edemului pulmonar acut și a sarcinii oprite în evoluție complicată infecțios.

 

COMMENTS