Avertizare meteo de ultimă oră! Județul Botoșani, sub Cod galben
03/09/2023 11:11 in STIRI

Meteorologii au emis duminică o avertizare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani, care va fi în vigoare între 3 septembrie, ora 10:00, și 4 septembrie, ora 06:00. Avertizarea vizează fenomenele de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va extinde treptat dinspre nord-vestul teritoriului. Vor avea loc averse de ploaie, unele cu caracter torențial, descărcări electrice, precum și intensificări ale vântului, în general cu rafale de 55...70 km/h. De asemenea, pe arii restrânse, se pot înregistra vijelii și căderi de grindină în regiunile Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă pot ajunge la 20...25 l/mp, iar izolat se pot înregistra peste 40 l/mp.

Aceste fenomene meteorologice vor persista și în regiunile sudice în cursul nopții de duminică spre luni și în ziua de luni.

 

COMMENTS